Brandweer Wessem is op zoek naar vrijwilligers

20 sep 2023, 18:03 Gemeentenieuws
brandweer wessem 1
WESSEM – Binnen Noord-Limburg is Brandweer Wessem één van de achtentwintig brandweerkorpsen die bemand worden met vrijwilligers. Zij zijn niet alleen vrijwilliger bij de brandweer, maar hebben daarnaast vaak nog een normale baan.
Momenteel bestaat post Wessem uit een enthousiaste, gedreven groep van negentien vrijwilligers. Maar om de paraatheid van de post ook in de toekomst te kunnen borgen, zijn ze ook op zoek naar nieuwe leden.
Alarm
Als brandweervrijwilliger zit je niet op de kazerne op een alarm te wachten. Maar je bent gewoon thuis, op het werk, boodschappen doen of op een verjaardag. Zo’n alarmsignaal komt binnen via een speciale brandweerpager die je bij je draagt. Vervolgens moet je binnen circa vijf minuten op de kazerne in Wessem kunnen zijn. Zodat je samen met collega's naar een incident kunt uitrukken. Dit kan van alles zijn. Van een woningbrand tot een ongeval met beknelling. En van een incident met gevaarlijke stoffen tot een waterongeval of een kat in de boom.
Ervaringen
Ben je geïnteresseerd? Bezoek dan binnenkort gratis en geheel vrijblijvend één van onderstaande evenementen. De vrijwilligers van de brandweer vertellen dan graag alles over het vak en hun eigen ervaringen én beantwoorden je vragen.
Scenario
Op zaterdag 30 september vinden er van 9.00 uur tot 15.00 uur brandweeroefeningen plaats, aan de Kloosterlaan 6 in Wessem (locatie tafeltennis Westa). Hier komen brandweerposten uit de regio in actie bij een ludiek scenario. En op vrijdag 6 oktober is er van 19.00 uur tot 21.00 uur een heus brandweerspektakel, aan de Maasboulevard Wessem (ter hoogte van Gasterie De Knip). Er vinden dan brandweerspellen voor jong en oud plaats met diverse brandweervoertuigen en demonstraties. Meer informatie is te vinden op de webpagina of op de Facebookpagina van Brandweer Wessem.