Alzheimer Café Maasgouw

27 sep , 13:36 Nieuws
man 5705941 1920

BEEGDEN - Op iedere tweede maandag van de maand is er het Alzheimer Café Maasgouw. Zo ook op maandag 14 oktober in Gemeenschapshuis 't Leuke in Beegden.

Het is een trefpunt voor mensen met dementie en hun partners. Maar ook mantelzorgers, familieleden, vrienden, zorgverleners en andere geïnteresseerden kunnen hier terecht. Het is een fijne ontmoetingsplek voor tips en informatie over omgaan met deze ziekte. Iedere bijeenkomst heeft een inspirerend en informatief, soms confronterend thema.
Thema: Hulp bij dementie 
Het onderwerp op 14 oktober is Hulp bij dementie, waarbij casemanagers met u in gesprek gaan over de  ondersteuning die ze kunnen bieden. Ook informeren zij u welke verwijzing er nodig is om met hen in contact te komen. Want zodra er sprake is van een 'niet pluis'-gevoel of een diagnose dementie, komt er veel op mensen af. Niet alleen op emotioneel en praktisch gebied, maar ook op het gebied van wet- en regelgeving. 
Tijdens deze avond is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen en zal er verder uitleg gegeven worden over wat Hulp bij dementie voor de mensen kan betekenen.
Bespreekbaar
Maak dementie bespKom naar het Alzheimer Café en maak dementie bespreekbaar. Iedereen is welkom, ook als u niet in Maasgouw woont. Aanmelden is niet nodig en zowel de toegang als de koffie of thee is gratis. De bijeenkomst vindt plaats in Gemeenschapshuis ’t Leuke, aan de Leukenstraat 6 in Beegden, van 19.30 uur tot 21.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Kijk voor meer informatie op de webpagina www.alzheimer-nederland.nl/alzheimer-cafe-maasgouw. Of neem contact op en stuur een e-mail naar [email protected].