Alzheimer Café Maasgouw gaat verhuizen

17 aug , 14:11 Nieuws
man 5705941 1920

MAASGOUW - Op maandag 9 september opent locoburgemeester en wethouder Rob Cretskens van de gemeente Maasgouw om 19.30 uur officieel het nieuwe Alzheimer Café Maasgouw in Beegden. Hij doet dit samen met Kees Spapens, die al jaren gespreksleider en uitbater is van Alzheimer Café De Graasj in Roermond.

U bent van harte welkom om dan aanwezig te zijn bij de feestelijke opening van het café op deze nieuwe locatie in Gemeenschapshuis ’t Leuke, aan de Leukenstraat 6 in Beegden.
Ontmoetingsplek
Het Alzheimer Café is een informele ontmoetingsplek voor mensen met een vorm van dementie, hun naasten en zorgverleners. De bijeenkomsten vinden plaats in een veilige en vertrouwde omgeving waar ruimte is om ervaringen te delen en vragen te stellen. Iedereen met een vorm van dementie is welkom. Dat geldt ook voor elke mantelzorger, betrokken buur, vriend, familielid en professional.
Herkenning
Deskundige gastsprekers worden voor diverse thema's uitgenodigd. Tijdens zo’n bijeenkomst krijgen boeiende, betekenisvolle onderwerpen de aandacht die te maken hebben met dementie. Bovendien wordt informatie gegeven over en hoe om te gaan met deze ziekte. Zo’n bijeenkomst biedt naast informatie, deskundige sprekers en boeiende onderwerpen, ook herkenning.
Kwaliteit van leven
Dementie raakt steeds meer mensen. Maar liefst één op de vijf mensen krijgt deze ziekte. In Nederland hebben momenteel 300.000 mensen dementie. In 2040 zal dit aantal opgelopen zijn naar ruim een half miljoen. Alzheimer Nederland werkt aan een toekomst zonder dementie en een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.
Onderdeel
Alzheimer Café Maasgouw is een onderdeel van de regionale afdeling Midden-Nederland van Alzheimer Nederland. De vrijwilligers behartigen de belangen van mensen met een vorm van dementie en hun naasten. Zij bieden ondersteuning, geven voorlichting om het bewustzijn over dementie in de omgeving te vergroten én organiseren ontmoetingen en activiteiten.
Gratis
Elke tweede maandag van de maand van 19.30 uur tot 21.30 uur is er een bijeenkomst van het Alzheimer Café Maasgouw. Vanaf nu dus in Gemeenschapshuis ‘t Leuke: op 9 september (officiële opening), 14 oktober, 11 november en 9 december. De gastvrouwen heten u dan graag welkom. De inloop is vanaf 19.00 uur. Evenals de koffie of thee, is de toegang gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig. Iedereen is welkom, ook als u niet in Maasgouw woont.
Informatie
Voor vragen en meer informatie kunt u contact opnemen door een e-mail te sturen naar: [email protected] of kijk op de webpagina: www.alzheimer-nederland.nl/alzheimer-cafe-maasgouw. Voor een Alzheimer Café of andere activiteit bij u in de buurt, kijk ook op www.alzheimer-nederland.nl/regios/midden-limburg.
gemeenschapshuis t leuke in beegden
Gemeenschapshuis 't Leuke
Bron foto: via Alzheimer Café Maasgouw