Walk Into The Light-wandeltocht vraagt aandacht voor suïcidepreventie

29 aug , 14:46 Nieuws
walk into the light limburg openhartig 1

MAASGOUW - Op dinsdag 10 september 2024 - Wereld Suïcide Preventie Dag - vindt in Venlo en Roermond de wandeltocht Walk Into The Light plaats om aandacht te vragen voor suïcidepreventie. Tijdens de tocht wandelen deelnemers symbolisch vanuit het donker naar het licht, de zonsopkomst tegemoet. 

Walk Into The Light 2024 vindt, net als in voorgaande jaren, plaats tijdens de Wereld Suïcide Preventie Week. Dit jaar van 9 tot en met 15 september. En daarmee is het een gepast moment om niet alleen stil te staan bij de mensen die zijn overleden door zelfdoding. Maar ook bij mensen die een poging hebben overleefd én iedereen die door zelfdoding is geraakt. 
Saamhorigheid
En juist door in het hele land gelijktijdig en samen naar het licht te wandelen, wordt het gevoel van saamhorigheid versterkt. De wandeling start om 6.00 uur ‘s ochtends en is ongeveer vier kilometer lang. De route is rolstoeltoegankelijk en geschikt voor mindervaliden. Na de wandeling komen de deelnemers samen voor een gezamenlijk ontbijt. In Roermond zal wethouder Marianne Smitsmans het ontbijt openen én wethouder Jacques Smeets doet hetzelfde in Venlo. Tijdens het hele programma zijn er ervaringsdeskundigen van MET ggz aanwezig, met wie je een openhartig gesprek kunt aangaan. Of die je steun bieden als dit nodig is.
Praktische informatie
Wanneer: op dinsdag 10 september 2024, van 6.00 uur tot 8.00 uur
Startpunt Venlo: Stadshaven, aan de Werf in Venlo
Startpunt Roermond: Parkeerterrein bij de Brandweer, aan de Minderbroederssingel 36 in Roermond
Deelname aan de wandeltocht en het ontbijt zijn helemaal gratis. Aanmelden is nog mogelijk en kan via dit aanmeldformulier.
Over Walk Into The Light
De Stichting Suïcide Preventie Centrum organiseerde Walk Into The Light voor het eerst in 2022. Inmiddels wordt het evenement op vierentwintig verschillende locaties in Nederland gehouden, vaak gedragen door lokale (geestelijke) gezondheidsinitiatieven. Vanuit de Herstelacademies Venlo en Roermond organiseren de ervaringsdeskundigen van MET ggz de wandelingen in Venlo en Roermond. Zij worden ondersteund door Het Actienetwerk Zelfmoordpreventie Midden-Limburg, Stichting Suicide Preventie Centrum en Limburg Openhartig. Daarnaast organiseren ook Weert, Venray, Maastricht en Sevenum in 2024 een eigen editie in Limburg. Wil je meer weten? Bekijk dan ook de webpagina van walkintothelight.nl.
Bron leadfoto: via Walk Into the Light