2e toertocht per rolstoel en scootmobiel in en rondom Maasgouw

28 aug , 15:16 Nieuws
tourtocht stichting gehandicapten platform maasgouw 1

MAASGOUW – Op zaterdag 7 september vindt in Maasgouw en omgeving de tweede toertocht plaats voor de gebruikers van scootmobielen en elektrische rolstoelen.

Net zoals de eerste tocht in juni, organiseert de Stichting Gehandicapten Platform Maasgouw (GPM) ook deze tweede traditionele, jaarlijkse rondrit alweer voor het negentiende jaar. En nog steeds kijken de deelnemers uit naar een volgende tocht.
Rondrit
De deelnemers krijgen tijdens de rondrit ruim de tijd met elkaar kennis te maken en ervaringen uit te wisselen. Ze rijden ongeveer twintig kilometer en pauzeren halverwege voor een kop koffie en een stuk vlaai. Er zijn ook deskundigen aanwezig die de toerrijders wegwijs kunnen maken in bijvoorbeeld het aanvragen van voorzieningen via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Alle medewerkers bestaan uit vrijwilligers, met inbegrip van de politie, de EHBO, begeleiders en mensen van de thuiszorg. Bovendien rijdt er altijd een rolstoelbus mee om degenen met pech veilig naar huis te brengen.
Aanmelden
De toertocht begint om 13.30 uur vanaf het Kerkplein in Maasbracht en duurt tot 17.00 uur. Deelname is gratis. Als u mee wilt doen, dan kunt u zich aanmelden per email [email protected] of bellen naar 0475-46.17.24 of 0475-46.32.84. Deelnemers worden verzocht ervoor te zorgen, dat de accu van hun scootmobiel of rolstoel opgeladen is.