Limburg Openhartig opent gesprek over mentale gezondheid

16 mrt , 11:40 Nieuws
kick off limburg openhartig 1
LIMBURG - Op woensdag 20 maart 2024 wordt de campagne ‘Limburg Openhartig’ feestelijk gelanceerd bij Poppodium Grenswerk in Venlo. Deze campagne heeft als doel meer openheid over mentale gezondheid te creëren. En zo het taboe te verminderen en te werken aan een inclusief Limburg.
Veel mensen met een psychische kwetsbaarheid vinden het lastig om hun gedachten, gevoelens en emoties openlijk uit te spreken. Ze zijn bang, dat mensen hen niet of niet goed begrijpen of zelfs veroordelen.
Gelijkwaardig
En daar wil Limburg Openhartig, een initiatief van veertien gemeenten in Noord- en Midden Limburg, juist iets aan veranderen. De campagne is gericht op het creëren van gelijkwaardig contact tussen mensen met en zonder psychische kwetsbaarheid én geeft daarbij praktische handvatten. Daarmee draagt Limburg Openhartig bij aan wederzijds begrip en een Limburg waarin iedereen mag meedoen.


Interactief
Tijdens dit kick-off evenement ervaar je op een interactieve manier het belang van openheid over mentale gezondheid. Zowel inwoners als professionals van de regio Noord- en Midden-Limburg zijn van harte welkom. Het evenement vindt plaats op 20 maart bij Poppodium Grenswerk , aan de Peperstraat 10 in Venlo en begint om 17.00 uur. De toegang is voor iedereen gratis en voor een hapje en drankje wordt gezorgd. Interesse? Meld je dan aan via deze link .
Openheid
lees je openhartige verhalen van Limburgers. Niet alleen vertellen zij over de negatieve impact van vooroordelen, maar ook over de positieve invloed die openheid kan hebben. Deze verhalen worden middels een regionale campagne verder verspreid. Daarnaast vind je op deze webpagina tips voor het voeren van openhartige gesprekken en feiten over mentale gezondheid. Ook kun je hier online je eigen ervaringen met anderen delen. In de regio zal er op verschillende manieren aandacht worden besteed aan het onderwerp ‘mentale gezondheid’. En tot slot: verspreid over de regio vinden er in de komende drie jaar verschillende kleinschalige activiteiten plaats, die het gedachtegoed van de campagne uitdragen.