VVV fietstocht Maasbracht – Langs 4 sluizen

16 jul , 18:17 Nieuws
vvv fietstocht maasbracht langs 4 sluizen 1

MAASBRACHT – Op zondag 21 juli organiseert het VVV gidsenteam een fietstocht in de omgeving van Maasbracht. En ontdek je onder leiding van een VVV gids maar liefst vier sluizen binnen een straal van nog geen 15 km.

Elke sluis heeft weer zijn eigen verhaal. Dit varieert van de oorsprong en de functie tot de waterwegen die ermee verbonden zijn.
Ontdekkingstocht
Tijdens deze ontdekkingstocht per fiets vertelt de gids je alles over de sluizen. Als eerste breng je een bezoek aan het sluizencomplex van Maasbracht. Deze sluis heeft een verval van maar liefst 12 meter en heeft daarmee het grootste verval van Nederland.
Vier sluizen
Via de sluizen in Linne en Pol gaat de route richting het sluizencomplex van Panheel. Terug in Maasbracht weet je alles over het verval, de schutkolk, het schutten en de geschiedenis van deze vier sluizen.
Reserveren
De fietstocht duurt ongeveer 2 uur en start om 14.00 uur bij Riverside Lounge, aan de Tipstraat 8 in Maasbracht. Reserveren is verplicht en kan via de webpagina www.webshophartvanlimburg.nl. Deelname is 6,50 euro per persoon.