VVV Zomerwandeling Thorn met boottocht

16 jul , 16:46 Nieuws
vvv zomerwandelingen thorn met boottocht 1

THORN - VVV Thorn organiseert op diverse data in de zomervakantie een rondleiding met VVV gids door het witte stadje Thorn. Aansluitend is het mogelijk een boottocht te maken over de Maasplassen.

De beste manier om kennis te maken met het witte stadje is een wandeling door het historische centrum onder begeleiding van een gids.
Miniatuur vorstendom
Ruim 800 jaar was Thorn de hoofdplaats van een miniatuur vorstendom, geregeerd door dames in de hoogste adellijke stand. Nu is het witte stadje een beschermd stadsgezicht met veel monumenten. Thorn dankt zijn naam aan de vele pittoreske witte huisjes en de vele authentieke panden uit de 15e tot de 18e eeuw.
Boottocht
Aansluitend brengt de VVV-gids je naar de aanlegsteiger, waar je kunt inschepen voor een 2 uur durende rondvaart. De boottocht door het Maasplassengebied in Midden-Limburg voert onder meer langs Wessem en naar Maasbracht.
Reserveren
Deze wandeling in combinatie met boottocht is zowel mogelijk op 20 en 27 juli als 3, 10, 17 en 24 augustus. De 1,5 uur durende wandeling start om 13.00 uur bij VVV Thorn, aan de Wijngaard 14 in Thorn. De boottocht start om 14.30 uur en duurt 2 uur. Reserveren is verplicht en kan via www.webshophartvanlimburg.nl.