Zo is er maar liefst 7.280.000 liter water bespaard én nog eens 5.200 kg CO2-uitstoot voorkomen. Omgerekend betekent dit, dat elke Maasbrachtenaar maar liefst 6.325 glazen water heeft bespaard.
Sinds de samenwerking met Vers Voor Vandaag redt Natalie De Echte Bakker dagelijks ambachtelijke producten die anders verloren zouden gaan. Zij ziet het als een logische stap.
'Elke dag maken we met veel zorg en liefde de lekkerste broden en lekkernijen. Dat sommige producten aan het einde van de dag overblijven, is nu eenmaal een realiteit. Maar waarom zou je goed eten weggooien als je er mensen blij mee kunt maken? Dit is een kleine moeite, met een grote impact', vertelt Natalie.
En er is meer goed nieuws, want de strijd tegen voedselverspilling breidt zich verder uit in Maasgouw. Vanaf 20 maart sluit ook Snijders De Echte Bakker zich - met zijn winkels in Thorn en Stramproy - aan bij Vers Voor Vandaag. En zo kunnen weer meer producten een tweede kans krijgen, waardoor de impact nog groter wordt.
Joep Gommans - oprichter van Vers Voor Vandaag, is erg blij met deze groei: 'Het is geweldig om te zien dat steeds meer ambachtelijke bakkers zich aansluiten. Natalie heeft laten zien hoeveel verschil één winkel kan maken. Met de komst van Snijders De Echte Bakker kunnen we samen nog meer voedsel redden en zo de verspilling in deze regio verder terugdringen.'
Door overgebleven producten in verrassingspakketten aan te bieden, blijft goed voedsel behouden. En daardoor worden zowel het milieu als de lokale economie ondersteund. De eerste resultaten laten zien wat er mogelijk is met slechts één deelnemende bakker; met meer ambachtelijke winkels kan die impact alleen maar groter worden.
Vers Voor Vandaag helpt lokale verswinkels om hun lekkernijen - die aan het einde van de dag onverkocht blijven - tegen gereduceerde prijs te verkopen, zodat goed eten niet onnodig verloren gaat. Lees meer over deze missie en de app op de webpagina van www.versvoorvandaag.nl.