Waterschap Limburg geeft gastlessen in de Week van Ons Water

31 aug , 11:21 Nieuws
gastles waterwijs fotos rimko 5 1

MAASGOUW – Voor de Week van Ons Water verzorgt Waterschap Limburg weer gastlessen om het waterbewustzijn onder kinderen in Limburg te vergroten. Deze lessen vinden plaats van maandag 7 oktober tot en met vrijdag 18 oktober.

Dit is dé kans voor jouw klas om op een leuke, interactieve manier meer te weten te komen over het werk en de uitdagingen van het waterschap. Je kunt kiezen uit het volgende lesaanbod:
Freek Vonk
Samen met het educatieve tijdschrift ‘Wild van Freek’ van de enige, echte Freek Vonk, is een gave les Wild van Bevers ontwikkeld. Leerlingen uit groep 5 en 6 leren op een interactieve manier over het grootste knaagdier van Europa. Maar deze diersoort woont ook in de Limburgse wateren. De basisschoolkinderen ontdekken hoe het werk van de bever lijkt op dat van het waterschap. En gaan zelf aan de slag met het bouwen van een dam.
Waterwijs
Voor groep 7 en 8 is er een spiksplinternieuwe gastles ‘Waterwijs: Waterschap Limburg aan het werk’. Naast een leuke quiz gaan de leerlingen ook zelf aan de slag met spannende waterproefjes. Zo ontdekken ze spelenderwijs wat de taken en uitdagingen van het waterschap zijn. Én hoe zij zelf hun steentje kunnen bijdragen. 
Informatie
Wil je meer weten hoe je een gastles kunt aanvragen voor jouw klas of voor de klas van jouw kind? Kijk dan snel op de webpagina van Waterschap Limburg. Of heb je een vraag? Stuur dan een e-mail naar [email protected].
Bron leadfoto: via Waterschap Limburg