Turbelente tijd rondom Kasteel Heysterum in Linne lijkt ten einde

06 jan 2019, 15:26 Nieuws
exterieur overzicht huis heysteren linne 20140392 rce
LINNE - Kasteel Heysterum in Linne kan waarschijnlijk een turbelente tijd afsluiten. Nadat het eerder in verval was geraakt, kocht ondernemer Jan van Tienen het rijksmonument. Van Tienen overleed echter in 2011.
Zijn nabestaanden konden het pand niet onderhouden en verkochten het in 2016 voor 1,8 miljoen euro aan de uit Indonesië afkomstige Ivone Felicia.
De inboedel werd door Ignace van Tienen, zoon van de voormalige eigenaar, verkocht aan Felicia voor zes ton. In september 2018 was het kasteel met volledige inboedel nog steeds onbewoond en had het te leiden door vernielingen. De gemeente Maasgouw besloot hekken te plaatsen om het monument te beschermen. Ignace van Tienen, die claimt nog geen volledige vergoeding te hebben ontvangen van Felicia, ging er wonen om zijn eigendom te beschermen.
Goede bedoelingen
Die constructie werd gedoogd, maar vanwege niet nagekomen overeenkomsten lieten verschillende schuldeisers ondertussen beslag leggen op het kasteel, wat uitmondde in een executieveiling op 17 december. Daar betaalde een nieuwe eigenaar 1,2 miljoen. Deze kreeg zes weken de tijd de koop af te ronden. Tot die tijd blijft Van Tienen in het kasteel wonen. 'Eind januari zal hierover meer duidelijkheid komen. Ik ben in ieder geval blij dat het pand behouden blijft en dat de nieuwe eigenaar er goede bedoelingen mee heeft' verklaarde hij tegenover Dagblad De Limburger. Ook de gemeente Maasgouw is blij met de nieuwe ontwikkelingen.