Sociaal Maatschappelijk Centrum De Spil in Maasbracht officieel geopend

22 feb 2019, 14:44 Nieuws
20190222113803 1
MAASBRACHT - Donderdag is Sociaal Maatschappelijk Centrum De Spil in Maasbracht officieel geopend.
In het pand zijn het Sociaal Wijkteam, de Huiskamer Plus, Bibliocenter en Steunpunt Vrijwilligers gehuisvest.
Wethouder Math Wilms (Lokaal Belang): ‘Doordat zij op dezelfde locatie zitten kunnen de verschillende organisaties elkaar versterken. Het is een plek waar inwoners andere mensen kunnen ontmoeten én terecht kunnen voor advies en ondersteuning over hun gezondheid, welzijn en welbevinden.’ Bezoekers van het centrum kunnen ook gebruik maken van de naastgelegen belevingstuin. Tijdens de opening is daar een muurschildering van kunstenaar Gart Smits uit Weert onthuld. Het idee voor de schildering is ontstaan na een brainstormsessie met de bezoekers van de Huiskamer Plus. Het resultaat van deze samenwerking is nu te zien op de buitenmuren van de tuin.
Dagbesteding
In het Sociaal Wijkteam kunnen inwoners terecht met vragen over gezondheid, opvoeden en inkomen, over voorzieningen en dagbesteding. Maar ook als zij vragen hebben over mantelzorg of eenzaamheid. Of als ze iemand kennen die ondersteuning nodig heeft. De Huiskamer Plus is een fijne, kleinschalige vorm van dagbesteding voor mensen die ouder worden en soms de dag niet meer goed doorkomen. Wanneer zij bijvoorbeeld niet meer kunne deelnemen aan het verenigingsleven, een beperking hebben of als zij kampen met vergeetachtigheid, biedt deze voorziening uitkomst.
Vrijwilligerswerk
Naast de bibliotheek is er dan nog het Steunpunt Vrijwilligers, voor mensen die vrijwilligerswerk willen doen én voor organisaties en verenigingen die vrijwilligers zoeken.