Sfeerimpressies van Den Daag van Linne

10 jun , 17:40 Nieuws
1
LINNE – Op zaterdag 8 juni 2024 stonden de sportvelden aan de Sportveldstraat in Linne geheel in het teken van Den Daag van Linne. Kinderburgemeester Lars Boonen en burgemeester Dion Schneider waren aanwezig om deze speciale dag te openen.
Niet alleen scheen de zon. Maar de aangename temperatuur maakte dat je er prettig kon vertoeven. En het was gezellig druk. Kortom, een heerlijke dag om kennis te maken met alles wat het dorp en de Linner verenigingen te bieden hebben.
Mozaïek
Of zoals de burgemeester zelf tijdens zijn openingswoord zei: ‘Laten we genieten van de activiteiten, elkaar inspireren en vooral trots zijn op datgene wat wij samen kunnen bereiken. En laten we deze geweldige Daag van Linne ook weer benutten om nieuwe banden te smeden en oude vriendschappen te vieren. Deze dag is de kans om deel te worden van de gemeenschap, om betrokken te raken en bij te dragen aan de prachtige mozaïek die Linne is. Samen bouwen we aan de toekomst waarin iedereen zich thuis voelt en meetelt. Een toekomst waarin we samen sterker staan. Geniet van de activiteiten, van elkaar en van alles wat deze prachtige dag te bieden heeft.’
Dans
De dansgroep van Dance Studio 5678 gaf als eerste een demonstratie van hun danspassen. De groep jonge deelneemsters danste op de swingende muziek die uit de geluidsboxen kwam. Hoe zij synchroon en vloeiend rond draaiden, van links naar rechts bewogen, hun armen in de lucht staken en in hun handen klapten. Het was gewoon prachtig om te zien
Clinics
Daarna viel er van alles te beleven op het terrein, voor jong en oud. Er was een informatiemarkt, waar de organisaties en verenigingen informatie deelden en enthousiast vertelden over hun vrijetijdsbesteding. Bovendien kon je op de naastgelegen sportvelden meedoen aan allerlei clinics. Zo was het mogelijk een balletje te slaan op de tennisbaan. Een paar trucjes te leren op het beachvolleybalveld en een shuttle hoog te houden met een badmintonracket. Je kon een heuse penalty afvuren op keeper Tim van het eerste elftal. Of proberen een mooie lange toon te spelen op een trompet. En wat dacht je van bumperballen én je helemaal uitleven op een stormbaan.
Speciale smoothie
Bij Toneelvereniging Ongerein kreeg je de kans om in een sprookjesachtig decor je eerste acteerervaring op te doen. En bij de dames van Wel.kom kon je fietsen en een wel heel speciale eigen smoothie maken. Voor de muzikale omlijsting zorgden Harmonie Lentekrans, het Opleidingsorkest en Mannenkoor St. Caecilia met een laagdrempelig repertoire. Het hoogtepunt vormde het optreden van Karel Verspaget die daarmee de Linner avond afsloot.