Maak een groene voortuin voor een mooiere, gezondere buurt

08 jun , 13:09 Nieuws
vergroenen 21 06 2023 1
MAASGOUW - Een groene voortuin is zowel goed voor de mens als voor de natuur en de omgeving. Want wist u dat zo'n tuin niet alleen mooi is, maar tal van voordelen biedt voor u en de hele buurt?
In een tuin vol planten en struiken is het namelijk veel koeler en aangenamer om te vertoeven, vooral tijdens hete zomers. Ook kunnen vogels, dieren en nuttige insecten, zoals hommels, bijen en vlinders, hier beter voedsel en schuilplekken vinden. Zo'n voortuin met groen bevordert de biodiversiteit én helpt de natuur in balans te blijven. Overigens is er met een groene tuin veel minder kans op wateroverlast bij hoosbuien, omdat deze voor een betere waterhuishouding zorgt.
Groene oase
Ook deze keer helpt de gemeente graag een handje mee om weer vijftig tuinen groener te maken. Dus wilt u uw steentje bij- of, in dit geval, juist wegdragen? U krijgt hulp bij het gratis ophalen van maximaal twee bigbags stenen en het leveren van nieuwe tuinaarde. Én het bestellen van planten voor uw tuin, tot een maximum van achttien vierkante meter. Bovendien hoort hier gratis aanplantadvies en een prachtig ontwerp voor uw voortuin bij. Doe mee om van een verharde voortuin een groene oase te maken en meld u snel aan. Het afhandelen van de aanvragen gebeurt op basis van binnenkomst, totdat het budget op is. Kijk voor meer informatie op www.gemeentemaasgouw.nl/steentjebijdragen .
Zo wordt Maasgouw groener, koeler en watervriendelijker.