Maand van de Geschiedenis 2024: in gesprek met schrijver Jan Brokken

02 okt , 15:35 Nieuws
brokken jan 079 2 kleur foto jelmer de haas highres srgb 1

WEERT - In het kader van de Maand van de Geschiedenis nodigt Bibliocenter Weert je uit voor een bijzonder interview met schrijver Jan Brokken op 15 oktober.

Op deze dinsdagavond neemt de auteur je mee in de wereld van zijn allernieuwste roman De ontdekking van Holland.  
Bruisende kunstenaarskolonie
In dit boek duikt hij in het Volendam van rond 1900, toen het dorp een internationale en bruisende kunstenaarskolonie was. Dankzij de gastvrijheid van Leendert en Aaltje Spaander trokken vanaf 1881 ruim veertienhonderd kunstenaars naar Volendam. Schilders uit de hele wereld kwamen hiernaartoe. Zij werden aangetrokken door het speciale Hollandse licht en het vissersleven. Beroemde schrijvers en componisten zoals Marcel Proust, Edward Grieg en Maurice Ravel volgden hen.
Boeiend en uniek
In een reeks boeiende verhalen brengt Brokken deze unieke, vergeten geschiedenis op een schitterende manier tot leven. Naast zijn allernieuwste werk, komen natuurlijk ook andere bekende titels uit zijn oeuvre aan de orde. Bovendien is er gelegenheid om aan de schrijver vragen te stellen en zijn boeken te laten signeren tijdens de pauze.
Gouden Ganzenveer 2023
Jan Brokken (Leiden, 10 juni 1949) is een gerenommeerde auteur van romans, reisverhalen en literaire non-fictie. Met internationale erkenning voor titels als De blinde passagiers, Mijn kleine waanzin, Baltische zielen, In het huis van de dichter, De vergelding, De kozakkentuin, De rechtvaardigen, Stedevaart en De kampschilders. En nu ook zijn nieuwste roman De ontdekking van Holland.
Zijn boeken zijn zowel vertaald in het Engels, Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Spaans als in het Russisch en Tsjechisch. In 2023 werd hij bekroond met de Gouden Ganzenveer voor zijn grote bijdrage aan de Nederlandse literatuur. 
Wil je zijn romans graag lezen? Bekijk dan hier de collectie bij Bibliocenter.
Praktische informatie
De avond vindt plaats op dinsdag 15 oktober bij Bibliocenter Weert, aan de Wilhelminasingel 250 in Weert, van 20.00 uur tot 21.30 uur. Voor meer informatie en aanmelden, kijk op de webpagina van Bibliocenter: www.bibliocenter.nl/activiteiten.
Foto: ©Jelmer de Haas