Beginnen met Filosofie? Start met een basiscursus bij Bibliocenter Weert

20 aug , 18:02 Nieuws
filosofie pexels shvets production 7176305 1
Pexels (CCO-Public Domain)

MAASGOUW - Filosofie is jezelf verbazen en verwonderen over de werkelijkheid. Durf jij jezelf vragen te stellen over algemene, menselijke thema’s? Ben jij bereid om de uitdaging aan te gaan en je waardesysteem op de proef te stellen?

Start dan met een basiscursus Filosofie bij Bibliocenter Weert. 
'Sofia, mijn lief'
Bestudeer het gedachtengoed van belangrijke filosofen aan de hand van het boek Sofia mijn lief. En ga in gesprek over de wisselende, boeiende thema’s, onder begeleiding van filosofisch gespreksleider Johan Saanen. Deze cursus start op 12 september om 14.00 uur en bestaat uit 22 bijeenkomsten van twee uur. 
De Canon van de filosofie
Ben je altijd al benieuwd geweest naar het gedachtegoed van beroemde filosofen, maar er nooit aan toegekomen om dit te bestuderen? Of heb je altijd al de wens gehad om een filosofisch gesprek te voeren, maar nooit de gelegenheid gekregen om dat te oefenen? Tijdens De Canon van de filosofie verken je onder leiding van Johan Saanen de honderd belangrijkste filosofische werken, die tussen 550 voor Christus en het heden verschenen zijn. Deze tweejarige cursus start op 3 oktober om 14.00 uur en bestaat uit 36 bijeenkomsten van twee uur. 
Kennismakingsbijeenkomsten
Wil je weten of de filosofische verkenning en het filosofische gesprek iets voor jou zijn? Tijdens de vrijblijvende kennismakingsbijeenkomsten op donderdag 5 september ontvang je meer informatie over deze basiscursussen. Deze vinden plaats bij Bibliocenter Weert, aan de Wilhelminasingel 250 in Weert. Je bent welkom voor een gesprek met de filosofisch gespreksleider Johan Saanen én de mogelijke deelnemers.
  • Canon van de filosofie: van 13.30 uur tot 14.30 uur;
  • Sofia, mijn lief: van 15.00 uur tot 16.00 uur.
Aanmelden
Wil je je inschrijven voor de cursussen en aanmelden voor de gratis kennismakingsbijeenkomst? Klik hier voor Sofia, mijn lief en hier voor De Canon van de filosofie.  Of kijk op de webpagina van Bibliocenter: www.bibliocenter.nl/activiteiten.