Lezing 'Stikstof en biodiversiteit' in De Groene Transformator

06 mrt , 13:07 Nieuws
ivn roermond stikstof en biodiversiteit 1
MAASGOUW – Op dinsdag 12 maart vindt er een lezing plaats in De Groene Transformator met 'stikstof en biodiversiteit' als thema.
Er is ontzettend veel gezegd en geschreven over de huidige problemen in de landbouw in relatie tot de natuur. Daarbij wordt voornamelijk gekeken naar de rol van stikstof en de gevolgen voor de natuur.
Wetenschap
In zijn lezing spreekt Bèr Peeters niet over de relatie tussen stikstof en klimaat en nauwelijks over stikstof en gezondheid. Hij bespreekt hoofdzakelijk wat de wetenschap feitelijk zegt over het teveel aan stikstof en het verlies aan biodiversiteit. Wat is biodiversiteit? Wat is stikstof? De mens én de natuur kunnen niet zonder. Maar wat zijn de gevolgen van teveel aan stikstof voor het bodemleven, planten, dieren en het water? Wat zijn de oplossingen?
Interesse
Wil je meer weten over de lezing Stikstof en diversiteit
? Kom dan op dinsdag 12 maart naar de Groene Transformator, op het terrein van de Weerstand, aan de Bredeweg 10 in Roermond. De lezing begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk voor IVN-leden en kinderen. De kosten voor niet-leden bedragen 3,00 euro, per persoon. Aanmelden is niet verplicht. Kijk voor meer informatie ook op de webpagina van IVN Roermond e.o. .