Film ‘Wolf’ voor de jeugd in ECI Cultuurfabriek

04 mrt , 13:06 Nieuws
MAASGOUW - IVN Roermond e.o. viert dit jaar haar vijfenvijftigjarig bestaan. Daarom vertoont IVN in samenwerking met de ECI op zondag 10 maart de natuurfilm ‘Wolf’ , speciaal voor de jeugd.
‘Wolf’ gaat over de terugkeer van dit roofdier in de Nederlandse natuur. Filmmaker Cees van Kempen heeft er vier jaar over gedaan om deze indrukwekkende natuurfilm te maken.
Scout
De film laat zien hoe de wolf zich een plek in onze natuur verovert en zich op eigen kracht verspreidt op plaatsen waar hij ooit leefde. Hij heeft zijn plek gevonden, maar wij moeten nog wennen aan zo’n groot roofdier. Met de film laat de filmmaker het wonderbaarlijke, waargebeurde verhaal zien van één wolf, Scout, die zich in Nederland vestigt. Prachtig in beeld gebracht, zien we alle levensfasen van de wolf. Van zijn trektocht naar een nieuw leefgebied tot de komst van een roedel. Na afloop is er nog een Q & A met Wim Tegels, de ecoloog van de film.
Jeugdvoorstelling
De speciale jeugdvoorstelling ‘Wolf’ is voor kinderen vanaf 8 jaar en begint om 11.00 uur op zondag 10 maart. De film wordt vertoond in de ECI Cultuurfabriek, aan de ECI 13 in Roermond, tegen een gereduceerde ticketprijs van 5,00 euro. De tickets zijn verkrijgbaar via de ECI, aan de kassa en online. Kijk hier voor meer informatie.
Spannende jeugdtocht
Ben je gefascineerd geraakt door deze mooie natuurfilm? En wil je nog meer over dit roofdier ontdekken? Dan organiseert IVN Roermond e.o. op woensdag 13 maart
nog de spannende jeugdtocht: ‘Op zoek naar de Wolf’. Deze speurtocht duurt van 14.00 uur tot 16.00 uur. Het startpunt wordt tijdens de film en via de webpagina www.ivnroermond.nl
bekend gemaakt. Deelname is gratis en aanmelden is niet verplicht.