Koop met je hart: lokaal shoppen in Maasgouw, Roermond en Roerdalen

12 dec , 12:04 Nieuws
Joep Gommans - Kerstman-1
Joep Gommans - Vers voor Vandaag

MAASGOUW - De feestdagen staan weer voor de deur. Dat betekent genieten van écht goed eten én van de mensen die jouw jaar bijzonder maken. Juist nu is hét moment om even binnen te lopen bij je eigen bakker, slager of groenteboer om de hoek. Want nergens proef je zulke kwaliteit als bij vakmensen die elke dag met liefde, aandacht en ambacht voor je klaarstaan.

Door lokaal te kopen gun je niet alleen jezelf iets heerlijks, maar maak je ook het verschil voor de ondernemers die jouw buurt warm en levendig houden.

Kerststol

Zij kennen je, maken tijd voor je en geven advies dat nét dat beetje extra heeft. Dankzij hen brandt de feestverlichting, leeft het centrum en voelt de intocht van Sinterklaas nog echt als een dorpsfeest. Als je bij hen koopt, investeer je dus niet alleen in smaak. Maar ook in sfeer, gezelligheid en het hart van jouw buurt. En eerlijk is eerlijk: een kerststol smaakt toch nóg lekkerder als je weet dat hij vannacht door jouw lokale bakker is gebakken.

Ambacht dat je proeft

In Roermond, Roerdalen en Maasgouw staan deze weken de lokale helden klaar die jouw tafel laten schitteren. Deze verswinkels doen niet alleen mee met Vers Voor Vandaag, maar werken ook met passie, vakmanschap en met ambacht dat je proeft.

Zó bijzonder

Denk aan de traditie en topvlaaien van Hannen De Bekker, beste vlaaibakker van Limburg 2024. De belevingswinkel ’t Kaashuys met boerenkazen, noten, wijnen en streekproducten. Het pure ambacht van Natalie De Echte Bakker met onder meer het unieke Leonardus Molenbrood van lokaal graan uit Maasbracht. En de bekroonde vlaaikunst van Snijders De Echte Bakker, beste vlaaibakker 2025. Voeg daar de meesterhand van Boulangerie Gommans - Bas Gommans, Meester Boulanger 2025 - en het familie-ambacht van Bakkerij Broekmans - sinds 1863 - aan toe, en je proeft waarom lokaal zó bijzonder is.

Feestmenu

Voor het hoofdgerecht stel je moeiteloos je feestmenu samen met royaal brood en patisserie van Boulangerie Gommans en Natalie De Echte Bakker. Sluit je af met klassiekers van Hannen De Bekker en Bakkerij Broekmans. Zet je iets eigens op tafel met kazen, noten en wijnen van ’t Kaashuys. En voor wie dol is op traditie met een strik eromheen: de vlaaien van Snijders De Echte Bakker maken elk dessert onvergetelijk. En dat allemaal gewoon uit je buurt.

Dubbel feest

'Voedselverspilling tegengaan is geen theorie; het is elke dag bewuste keuzes maken', zegt Joep Gommans, oprichter van Vers Voor Vandaag. 'Elke euro die je lokaal uitgeeft, laat bovendien twee keer warmte achter: op je bord én in je straat.'

'Kies lokaal en pak een pakket via Vers Voor Vandaag, dan maak je van de feestdagen een dubbel feest: voor jezelf, voor de ondernemer en voor de planeet. Zo geniet je meer, verspil je minder en maken we samen de feestdagen een stukje mooier.'

Met de Vers Voor Vandaag-app red je topkwaliteit van verspilling, krijg jij 50 procent korting en krijgt de vakman er een eerlijke prijs voor terug. Dat voelt niet alleen goed, je proeft het.

'We wensen je warme, smaakvolle en verspillingsvrije feestdagen toe. Verspil minder, geniet meer én gun de lokale vakmensen de eer op jouw kersttafel.'
- Joep

Nieuws