Kinderboekenweek 2023 staat in teken van thema: Bij mij thuis

21 sep 2023, 17:02 Nieuws
pexels marta wave 6437606 1
MAASGOUW - Van 4 tot en met 15 oktober 2023 is het weer Kinderboekenweek. Dit jaar staat alles in het teken van het thema: Bij mij thuis. Hoewel in ieder huis de sfeer anders is, vieren de kinderen 'thuis' in al zijn vormen, met alle verschillen en gelijkenissen. Boeken om dit thema te verkennen vormen het gespreksonderwerp.
Tijdens de Kinderboekenweek organiseert Bibliocenter leuke activiteiten om te lezen, te leren en te verbinden. Kinderboeken stimuleren namelijk nieuwsgierigheid en begrip voor de wereld om hen heen. Kinderen maken dan niet alleen kennis met de vele werelden van boeken, maar ontdekken in welk boekengenre ze zich het meest thuis voelen. En zij kunnen veel van elkaar leren.
Ontdekkingstocht
Zo is 'Voel je thuis in de bieb' een ontdekkingstocht langs boeken die je een thuisgevoel geven. In de bibliotheek verken je samen wat 'thuis' allemaal kan betekenen. In welke soort boeken voel jij je thuis? Zijn het grappige boeken, verhalen over dieren of juist griezelboeken? Misschien schuilt er wel een wetenschapper in jou of vermaak jij je het liefst in de natuur. Wat je ook leuk vindt, in de bibliotheek is natuurlijk altijd wel een genre te vinden waarin jij je thuis voelt. Jongens en meisjes tussen 9 en 11 jaar kunnen zich hiervoor aanmelden:
  • Woensdag 4 oktober, van 14.00 uur - 15.00 uur, bij Bibliocenter Heythuysen en Nederweert;
  • Woensdag 11 oktober, van 14.00 uur - 15.00 uur, bij Bibliocenter Heel en Weert.
Voorlezen
Ook kinderen van 3 tot en met 8 jaar kunnen bij Bibliocenter Weert gezellig gaan luisteren naar het verhaal van de burgemeester en wethouder van Weert. Aanmelden is niet nodig.
  • Woensdag 4 oktober: wethouder Suzanne Winters komt van 15.30 uur tot 16.30 uur voorlezen;
  • Zaterdag 7 oktober: burgemeester Raymond Vlecken komt van 11.00 uur tot 12.00 uur voorlezen.
Kinderboekenweek
voor meer informatie over de Kinderboekenweek en om je aan te melden voor de activiteiten. De bibliotheek biedt onder meer boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis.