IVN-Roermond e.o. organiseert lezing over de 'Uilen van het boerenerf'

10 jan , 15:53 Nieuws
kerkuil vogelbescherming nederland5980 1
MAASGOUW – IVN, afdeling Roermond, organiseert op dinsdag 23 januari 2024 de lezing ‘Uilen van het boerenerf’.
Uilen zijn bijzondere vogels: hun meestal nachtelijke levenswijze, de geruisloze vlucht, hun typische uiterlijk en de vaak doordringende baltskreten zijn fascinerend.
Aanpassingen
In onze omgeving worden vooral de kerkuil en de steenuil gezien. Deze twee uilensoorten verschillen van elkaar, maar er zijn ook overeenkomsten. Zo kunnen zij bijvoorbeeld in het donker nog goed zien. Welke aanpassingen uilen nog meer hebben om te kunnen jagen, waar ze op jagen en hoe je ze kunt herkennen. Dat wordt allemaal tijdens deze avond besproken. Ook komen praktische zaken aan de orde. Zoals inventariseren, het belang van een goede biotoop, welke risico’s beide soorten lopen én wat je daar eventueel aan kunt doen.
Interesse
Wil je meer weten over deze Uilen van het boerenerf ? Kom dan op dinsdag 23 januari naar de Groene Transformator, aan de Bredeweg 10 in Roermond. De lezing begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk voor IVN-leden en kinderen. De kosten voor niet-leden bedragen 3,00 euro, per persoon. Aanmelden is niet verplicht. Kijk voor meer informatie ook op de webpagina van IVN Roermond e.o. .