Help jij ook mee het Julianakanaal op te ruimen?

06 sep , 14:35 Nieuws
flyer lim 2024 3 julianakanaal schoon afbeelding

MAASGOUW – Op zaterdag 21 september vindt de Canal Cleanup plaats langs het Julianakanaal, tussen Maasbracht en Maastricht.

Tijdens deze dag gaan vrijwilligers aan de slag om zwerfafval langs de waterweg op te ruimen. Doe je ook mee om samen voor een schonere omgeving te zorgen?
Traject
De opruimactie start om 11.00 uur en duurt gemiddeld twee tot drie uur, afhankelijk van het traject dat je loopt. Materialen zoals prikstokken, afvalringen en vuilniszakken worden verstrekt. Handschoenen kun je het beste zelf meenemen.
Zwerfafval
De Canal Cleanup sluit aan bij World Cleanup Day. Dit is een wereldwijde actie waarbij zo’n tweehonderd landen deelnemen aan het opruimen van zwerfafval. Vorig jaar werd wereldwijd maar liefst 219.000 kg afval verzameld. Dit jaar komt het project Schone waterwegen tussen Den Helder en Maastricht voor het eerst ook in Limburg. Dat biedt weer een mooie kans om een bijdrage te leveren.
Interesse?
De route langs het kanaal is ongeveer veertig kilometer lang, opgesplitst in kortere trajecten. De start- en eindpunten zijn over verschillende locaties verspreid. Wil je ook meedoen? Meld je dan hier snel aan. Voor meer informatie kijk op de webpagina www.duurzameinnovatie.eu.