Help jij ook mee bij opruimactie van het Julianakanaal?

19 aug , 12:35 Nieuws
kanaal cleanup stichting duurzame innovatie 1

MAASGOUW - Een dag na World Cleanup Day 2024, organiseert Stichting Duurzame Innovatie op 21 september een opruimactie van het Julianakanaal. In samenwerking met Recycle Valley, provincie Limburg, gemeente Stein en Sportvisserij Limburg.

Deze actie vormt een onderdeel van het project Schone waterwegen tussen Den Helder en Maastricht. Het doel hiervan is om samen met buurtbewoners en andere betrokkenen de waterweg van Den Helder naar Maastricht vrij te maken van zwerfafval en zo aandacht te vragen voor de zwerfafvalproblematiek.
Aandacht
Ieder jaar vindt World Cleanup Day plaats in september. Dit is een wereldwijde actie waarbij zo’n tweehonderd landen zich inzetten voor een schoner milieu. Ook in Nederland is zwerfafval een groot probleem, want jaarlijks belandt meer dan 50 miljoen kilo van zulk afval in de natuur. Niet alleen een onaangenaam gezicht, maar ook nog eens bijzonder schadelijk voor de natuur én de mens. Dieren kunnen het opeten of erin verstrikt raken. Bovendien keert plastic terug bij ons. Bijvoorbeeld via het zeeleven in ons eigen eten. In de afgelopen jaren is hiervoor steeds meer aandacht gekomen.
Route
Zo maakt ook de opruimactie van het Julianakanaal deel uit van World Cleanup Day 2024. Het kanaal, tussen Maasbracht en Maastricht, is ongeveer veertig kilometer lang. Op deze dag wordt de totale route opgesplitst in kleinere trajecten van 3 tot 4 kilometer - ongeveer twee uur lopen. Elk traject heeft een duidelijk start- en eindpunt waar de materialen opgehaald en verzameld kunnen worden. Verschillende groepen van vrijwilligers nemen dan elk zo'n stuk route voor hun rekening.
Aanmelden
Stichting Duurzame Innovatie pakt zwerfafval aan op en langs het water. Voor dit evenement is de stichting op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Doe je ook mee met de opruimactie van het Julianakanaal? Meld je dan hier snel aan. Voor meer informatie kijk op de webpagina www.duurzameinnovatie.eu.
flyer lim 2024 3 julianakanaal schoon flyer
Bron leadfoto en flyer: via Stichting Duurzame Innovatie