Heemkundevereniging in Maasbracht organiseert lichtjesavond voor Wereldlichtjesdag

25 nov 2023, 12:45 Nieuws
candles 6743549 1280 jrydertr pb
MAASBRACHT - Ieder jaar is het op de tweede zondag van december Wereldlichtjesdag. “World Wide Candle Lighting” is in 1997 in Amerika ontstaan door een initiatief van “the Compassionate Friends”.
Inmiddels worden er wereldwijd op deze zondag om 19.00 uur lokale tijd, kaarsen gebrand voor overleden kinderen. Het idee erachter is dat er die dag, ieder uur ergens op de wereld, kaarsen worden aangestoken.
Golf van licht
Wereldwijd komen mensen bij elkaar en steken een kaarsje aan, om overleden kinderen te herdenken. Door de verschillende tijdzones ontstaat een golf van licht, die de wereld weer een beetje lichter maakt. Zodat de mensen die hun kind hebben verloren beseffen, dat zij niet alleen staan met hun intense verdriet. Heemkundevereniging Maasbracht in Beelden vond het een mooi idee om in Maasbracht gestalte te geven aan dit initiatief, maar het ook wat breder te trekken. Niet alleen een kaarsje aansteken voor overleden kinderen, maar voor alle overledenen.
Daarom organiseert de vereniging op zondag 10 december een lichtjesavond, in samenwerking met de Rozenkransbroederschap. Iedereen is van harte uitgenodigd om deel te nemen en om 19.00 uur bij het Baekerhoes in Maasbracht te verzamelen. Vervolgens gaat de stoet vanaf het gemeenschapshuis aan de Kerkstraat 1 naar het kerkhof. Bij de graven van de overledenen kunnen de aanwezigen een kaarsje aansteken én luisteren naar woorden van troost en rustige muziek. Deelname aan de lichtjesavond is uiteraard gratis en aanmelden is niet nodig.