D66 wil gekozen burgemeester in Maasgouw

04 jan 2022, 9:52 Nieuws
naamloos 1
MAASGOUW - In Maasgouw komt een burgemeestersvacature. D66 roept de gemeenteraad op om een gekozen burgemeester mogelijk te maken en inwoners hierin actief te benaderen.
D66 zegt vernieuwing te willen aanbrengen in de lokale democratie. Meer invloed voor inwoners, ook bij de benoeming van een nieuwe burgemeester, zou hier onderdeel van moeten zijn volgens de partij.
Uitstekend werk
In Maasgouw komt er een vacature nu burgemeester Stef Strous heeft aangegeven niet opnieuw verkiesbaar te zijn. D66 roept de gemeenteraad op om in de procedure naar een nieuwe burgemeester inwoners meer zeggenschap te geven. 'Burgemeester Strous heeft uitstekend werk verricht in Maasgouw en het is goed dat zijn ambtstermijn wordt verlengd tot medio 2023' liet D66 weten. 'Niet alleen omdat zo het nieuwe college en de nieuwe raad goed kunnen worden ingewerkt, maar ook omdat zo de eventuele verkiezing van een nieuwe burgemeester niet samenvalt met de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Het is een mooie gelegenheid om vernieuwing aan te brengen in het lokale bestuur.'