Brandende hooibalen in Maasgouw zeer waarschijnlijk aangestoken

05 aug 2020, 11:49 Nieuws
match 316570 1280
STEVENSWEERT/OHÉ EN LAAK - Voor tweede achtereenvolgende nacht zijn rond Stevensweert diverse hooibalen in brand gevlogen. De brandweer gaat uit van brandstichting.
Onderzoek
Binnen een tijdsbestek van drie kwartier moest de brandweer in de nacht van dinsdag op woensdag drie brandende hooibalen blussen in Stevensweert en Ohé en Laak. 'Een dag eerder moesten we voor dezelfde soort branden op pad', liet een woordvoerder van de brandweer weten aan L1. De brandweer heeft nu de politie ingeschakeld voor onderzoek.
De eerste brand woensdagnacht werd rond 2.45 uur gemeld aan de Wijde Steeg in Ohé en Laak. Kort daarop volgde een melding vanaf de Sint Annadijk in Stevensweert. Tegen 3.30 uur stonden hooibalen aan de Moeder Magdalenastraat in Ohé en Laak in vuur en vlam. Bij een van de branden zagen getuigen een wit busje luid toeterend wegrijden. Ook dat is voor de brandweer het signaal om uit te gaan van brandstichting. 'We hebben Limburgs Landschap gevraagd om de hooibalen zo veel mogelijk te verwijderen om zo nieuwe branden te voorkomen' gaf de woordvoerder van de brandweer aan.