Al wandelend de Nederlandse taal leren spreken

31 mrt 2023, 18:06 Nieuws
taalwandeling bibliocenter breerpark
MAASBRACHT - Op woensdagochtend 12 april organiseert Bibliocenter een taalwandeling naar ‘het Breerpark’ in Maasbracht.
Ga op pad en oefen al wandelend het spreken van de Nederlandse taal. Je bent heerlijk in beweging, leert mensen kennen én komt meer te weten over het dierenpark.
Breerpark
Stichting Breerdeerkes heeft als doel het beheren en verzorgen van de dieren in 'het Breerpark' in Maasbracht. Dagelijks zetten vrijwilligers zich in om de dieren te verzorgen, de opstallen te onderhouden en toezicht te houden op een veilige leefomgeving van de dieren. In het park leeft een mengeling van diersoorten. Zoals onder meer herten, alpaca’s, geiten, emoes, cavia’s, kalkoenen, pauwen, parelhoenders, water- en siervogels. En in de bijenstal wonen bijenvolken, die een grote bijdrage leveren aan de flora in de omgeving.
Gesprek
Tijdens de taalwandeling wordt gebruik gemaakt van een wandelkaart. Deze is in eenvoudige taal geschreven en bevat mooie gespreksoefeningen én begrippen voor de uitbreiding van de woordenschat. Ook nodigt de kaart uit om een goed gesprek te voeren, elkaar vragen te stellen en meer over het onderwerp te weten te komen. Heb je belangstelling en wil je meewandelen? Deelnemen is gratis en aanmelden is niet nodig. Het start- en eindpunt is bij buurtcentrum de Spil, aan de Suikerdoossingel 55 in Maasbracht. De wandeling duurt van 10.00 uur tot 11.30 uur.