Afrit A73 bij Maasbracht is met kleine aanpassingen veel veiliger te maken

30 dec 2018, 18:18 Nieuws
traffic lights 49705 1920
MAASBRACHT - De verkeerssituatie bij de afrit van de A73 bij Maasbracht is dermate verwarrend, dat automobilisten zich makkelijk kunnen vergissen en tot spookrijder verworden.
Dat stelt het bureau Goudappel Coffeng dat door Rijkswaterstaat is ingehuurd na het dodelijke ongeval met een spookrijder vorig jaar. Het ongeluk kostte het leven aan twee mensen. De afrit van de A73 vanuit Roermond lijkt te veel op het kruispunt met de Rijksweg die parallel aan de snelweg loopt. Met een paar aanpassingen is dat volgens het bureau op te lossen, zo meldt Dagblad De Limburger vandaag.
Rijstrooksignalering
Bestuurders die uit de richting Echt komen en op hun navigatie zien dat ze na honderd meter rechts moeten, kunnen zich vergissen zo luidt de conclusie van de onderzoekers. Zij adviseren om de stoplichten geen ronde lamp, maar eentje in pijlvorm te geven. Daardoor zien automobilisten beter dat ze rechtdoor moeten. Ook zouden op de A73 meer aanwijzingen moeten komen die een spookrijder duidelijk maken dat hij de verkeerde kant op rijdt. Iemand die per ongeluk de afrit bij Maasbracht als toerit heeft gebruikt, denkt al rap dat hij op de Rijksweg rijdt. Omdat er geen lampen in de middenberm staan en omdat de tunnels ook bij de uitgang rijstrooksignalering hebben, krijgt een spookrijder niet het gevoel dat hij fout zit.