Hart van Limburg viert 25 jaar fietsknooppunten

Eerste knooppuntenbordje in Ohé en Laak
Eerste knooppuntenbordje in Ohé en Laak
Foto: Hart van Limburg.nl

OHÉ EN LAAK – Hart van Limburg viert in mei een bijzonder jubileum. Op 7 mei 1999, precies 25 jaar geleden, werd het allereerste fietsknooppuntenbordje in het Maasdorpje Ohé en Laak onthuld en begon het knooppuntfietsen in heel Midden-Limburg. De witte bordjes met groene cijfers zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

Een kwart eeuw later beschikt dit welbekende netwerk over maar liefst 9.500 knooppunten in Nederland. Daarnaast vormen ze een verbinding met buurlanden België en Duitsland. Ter ere van deze mijlpaal introduceert Hart van Limburg een speciale jubileumfietsroute en winactie, in samenwerking met Nederland Fietsland.

Fietsknooppunten
De jubileumroute 25 jaar Fietsknooppunten Nederland  leidt je door het ‘Hart van Limburg’. Vanzelfsprekend fiets je via de knooppunten langs de Maas, de Maasplassen en markante dorpen, zoals Stevensweert en Thorn. Onderweg breng je ook een bliksembezoek aan België. Als ode aan de Vlaamse mijningenieur Hugo Bollen, die de bewegwijzering met knooppunten bedacht. Zijn innovatieve idee werd zowel geboren uit de wens om de natuur dichter bij de mensen te brengen als de praktische noodzaak om niet bij elk kruispunt te hoeven stoppen.

Bèd & Bótram
Ook Nederland Fietsland schenkt volop aandacht aan dit jubileum. Het populaire fietsplatform organiseert tot eind juni 2024 een winactie op diverse sociale media. Kijk op Facebook en Instagram en deel je mooiste fietsmomenten met: #knooppunt25. Vier 25 jaar fietsknooppunten mee en maak kans op een overnachting voor twee personen bij B&B Bèd & Bótram Bie Ós in Thorn. Als kers op de taart geniet je – tijdens de actieperiode – van 10 procent korting op de Fietsknooppuntenkaart Noord- en Midden-Limburg, met de kortingscode: 25jaar! Je vindt de kaart in de webshop van Hart van Limburg. Download de jubileumroute met fietsknooppunten hier.

Cookieinstellingen