Tunnels A73 bij Roermond opnieuw dicht in voorjaar en zomer 2024

Foto: via Rijkswaterstaat

MAASGOUW – Gisteren maakte Rijkswaterstaat bekend, dat de tunnels van de A73 bij Roermond de komende maanden opnieuw dichtgaan. Vanwege groot onderhoud, wordt het verkeer omgeleid door Swalmen en Roermond. Met name in juli en augustus gaan de tunnels enkele dagen én weken dicht.

Dagelijks maken bijna 50.000 voertuigen hiervan gebruik. Dus waarschuwt Rijkswaterstaat alvast voor verkeershinder en adviseert mensen waar mogelijk de fiets te pakken. Of met het openbaar vervoer te gaan.

Onderhoud en renovatie
De tunnels waren vorig jaar ook al wekenlang voor alle verkeer afgesloten, omdat een aantal veiligheidssystemen aan vervanging toe was. Deze onderhouds- en renovatiewerkzaamheden worden de komende maanden afgerond. In de tunnels, die sinds 2008 in gebruik zijn, worden onder meer camera’s en ventilatoren vervangen. Bovendien wordt er gewerkt aan de verlichting, omroepinstallatie en verkeersystemen. Om dat te kunnen doen moeten de tunnels deels of volledig dicht, volgens Rijkswaterstaat.

Wanneer
De afsluitingen beginnen al in het laatste weekend van april. Daarbij zijn de tunnels van vrijdagavond 26 april tot maandagochtend 29 april gesloten. Tussen 13 en 18 mei volgen nog enkele nachtafsluitingen. De tunnels gaan volledig dicht in beide richtingen. Zowel van vrijdagavond 5 juli tot woensdagochtend 10 juli als van vrijdagavond 26 juli tot woensdagochtend 31 juli. En dan ook nog eens van woensdagavond 14 augustus tot maandagochtend 19 augustus. Daarnaast zijn er twee lange afsluitingen. Eén in noordelijke richting van woensdagochtend 10 juli tot vrijdagavond 26 juli. En één in zuidelijke richting van woensdagochtend 31 juli tot woensdagavond 14 augustus.

Kijk voor meer informatie op de webpagina: www.rijkswaterstaat.nl/nieuws/.

Cookieinstellingen