Nieuwe LVM gaat na fusie met PWM voor vier zetels

Foto: Gemeente Maasgouw

MAASGOUW – Twee oppositiepartijen in Maasgouw zijn gefuseerd. Het gaat om de Liberale Volkspartij Maasgouw (LVM) en Partij Welzijn Maasgouw (PWM).

De huidige periode zullen de partijen nog volbrengen als aparte fracties. Maar aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 gaan ze meedoen onder de naam als LVM.

Lastig
LVM (2 zetels) en PWM (1 zetel) waren op zoek naar nieuwe leden voor op de kieslijst, maar dat bleek lastig zo lieten zij Dagblad De Limburger weten.  Daarom besloten de de onderhandelingsgesprekken aan te gaan. René Beckers, voorzitter van PWM: ‘Anderhalf jaar geleden is de gedachte om samen te gaan voor het eerst besproken. We liggen elkaar, zowel qua standpunten als op persoonlijk vlak. Met de fusie is er straks toch een brede lijst, met kandidaten uit heel Maasgouw.’ De fusie met LVM betekent ook het einde van de samenwerking met 50Plus door PWM.

Niet liberaal
Gezamenlijk gaan LVM en PWM voor vier zetels in de volgende raadsperiode. LVM-voorzitter Clemens Meerts tegen de krant: ‘We worden dan een partij om serieus rekening mee te houden. We durven ook best richting een plekje in de coalitie te kijken.’ De afkorting LVM zal tijdens de verkiezingen in 2022 niet meer voor Liberale Volkspartij Maasgouw staan. Leden van PWM konden zich niet vinden in de termen liberaal en volkspartij. De nieuwe naam wil de partij nu nog niet prijsgeven.

Cookieinstellingen