Wonen Limburg en Nester ruilen woningen

Foto: Pixabay - Merio (CC0-Public Domain)

MAASGOUW – Wonen Limburg en huisvester Nester hebben 305 huurwoningen met elkaar uitgeruild. Wonen Limburg verkoopt 152 sociale huurwoningen aan Nester. Nester verkoopt 153 sociale huurwoningen, waaronder twee begeleid wonen complexen, aan Wonen Limburg.

Binnen de gemeente Maasgouw gaat het om huurwoningen en huurappartementen in de kernen Heel, Ohé en Laak, Stevensweert, Wessem.

Lager inkomen
Ook in de gemeenten Roerdalen (kernen Melick, Posterholt en Sint Odiliënberg) en Echt-Susteren (Sint Joost, Nieuwstadt en Echt) werden woningen uitgeruild. Harrie Oosterlee, directeur-bestuurder van Nester: ‘Met deze uitruil ontstaat er voor beide woningcorporaties meer focus. Daar kiezen wij bewust voor, zodat we betere en efficiëntere service kunnen leveren aan onze bewoners.’ Ger Peeters (Wonen Limburg) noemde het een ‘bijkomend voordeel’ dat de vastgoedportefeuilles nog doelmatiger beheert kunnen worden. ‘Zo kunnen we nog beter voldoen aan onze kerntaak: het bieden van passende woningen voor onze bewoners.’ De woningen en appartementen blijven na aankoop in de verhuur voor de primaire doelgroep: huurders met een lager inkomen. De woningen zijn per 31 december in eigendom overgedragen. Wonen Limburg houdt haar woningen nog tot 1 april 2021 in beheer. Nester droeg het beheer van de betreffende woningen dinsdag over aan Wonen Limburg.

 

Cookieinstellingen