Taalcafé: ontspannen oefenen in een culturele ontmoetingsplaats

Foto: Pixabay - Engin_Akyurt (CC0-Public Domain)

MAASBRACHT – Wie beter Nederlands wil leren spreken, kan daarvoor op woensdagochtenden van 10.00 uur tot 11.30 uur terecht bij De Spil in Maasbracht. Daar kun je iedere week op een ontspannen manier samen oefenen in het Taalcafé.

Het Taalcafé is er voor iedereen die ervaring kan gebruiken bij het spreken van de Nederlandse taal en zelf beter Nederlands wilt leren. Dit kunnen anderstaligen zijn, maar zeker ook mensen die in Nederland geboren en opgegroeid zijn.

Alledaags
Tijdens de bijeenkomsten worden gesprekken gevoerd met anderen, die kunnen gaan over alledaagse onderwerpen als werk, eten en drinken, hobby’s en gezondheid. Ook woordspelletjes, het lezen van de krant of het bespreken van actualiteiten kunnen onderdeel zijn van het ‘cafébezoek’. Iedereen vanaf 18 jaar is welkom.

Informatie
In het Taalcafé begeleiden vrijwilligers de gesprekken. Bezoekers leren naast de taal ook meer over de Nederlandse cultuur en die van de andere bezoekers. In die zin is het Taalcafé ook een culturele ontmoetingsplaats. Voor informatie kun je contact opnemen met taalcoördinator Toos Jenniskens via [email protected]. Bellen kan ook: 088-24.32.022 of 06-36.12.61.11.

Cookieinstellingen