Informatieavond Open Monumentendagen: Opent u ook uw deuren?

Foto: Pixabay (CCO-Public Domain)

MAASGOUW – De Open Monumentendagen zijn weer op zaterdag 14 en zondag 15 september. Een kans voor eigenaren om hun unieke monument te laten zien. Tegelijkertijd kunnen bezoekers genieten van alle schoonheid die normaal achter gesloten deuren blijft.

Als u een monument heeft of in een bijzonder gebouw woont, dan kunt u aan dit evenement deelnemen en uw deuren openen voor het publiek. Dat kan met een rondleiding of met een – soms letterlijk – kijkje in de keuken of een activiteit, die past bij het thema van 2024.

Onderweg
Het thema dit jaar is Erfgoed van routes, netwerken en verbindingen, onder het motto Onderweg!. De bedoeling is om een grensoverschrijdende fietsroute samen te stellen met op aangegeven plaatsen langs de route een belevenis, bezichtiging of activiteit. De fietstocht vindt plaats op zondag 15 september. Deelnemen aan de Open Monumentendagen kan zowel op zaterdag als op zondag.

Informatieavond
Bij voldoende aanmeldingen, wordt er op dinsdagavond 14 mei een bijeenkomst georganiseerd. Daar krijgt u alle ins en outs te horen over de monumentendag in Maasgouw. Heeft u een vraag of wilt u zich nog hiervoor aanmelden? Neem dan vóór 30 april aanstaande contact op met Carla Daniels, via e-mail [email protected]. Of bel naar VVV Thorn, via 0475-56.10.85.

De organisatie van de Open Monumentendag in Maasgouw is in handen van Limburg Marketing en de gemeente Maasgouw.

Cookieinstellingen