2 Workshops fruitbomen snoeien met Cyriel Lendfers

Foto: Facebook gemeente Maasgouw

BEEGDEN/STEVENSWEERT – Vroeger stonden overal fruitbomen in en rondom de dorpskernen van Maasgouw. Deze hoogstamfruitbomen dragen bij aan koelte en biodiversiteit. Bovendien geven ze heerlijke vruchten. Omdat de gemeente eigenaren van fruitbomen graag bij het onderhoud ondersteunt, organiseert zij weer twee snoeiworkshops.

Doe mee en verken samen met Cyriel Lendfers van het L1 programma ‘Natuur en Zo’ de kunst van fruitboomonderhoud. Hij maakt u op een grappige manier bekend met de basisprincipes van groen, waarbij ook de verschillende seizoenen aan bod komen. Leer snoeien, verzorgen en geniet van de vruchten van uw eigen inspanningen.

Workshop
De snoeiworkshops zijn gepland op:

  • zaterdag 11 mei: Huis ter Beegden in Beegden;
  • zaterdag 29 juni: boomgaard De Meerse Kamp in Stevensweert.

Beide workshops vinden plaats in de ochtend, van 9.30 uur tot 12.00 uur. Voor koffie en thee wordt gezorgd. De gemeente zorgt voor het benodigde gereedschap.

Aanmelden
Iedereen is van harte welkom. Dus is uw interesse gewekt en wilt u graag fruitbomen leren snoeien? Of vindt u het gewoon leuk om mee te helpen? Kom dan ook en meld u aan via het online formulier. Of kijk voor meer informatie op de webpagina van de gemeente over deze snoeiworkshops. Voor de workshop in Beegden kunt u zich aanmelden tot en met maandag 6 mei; voor de workshop in Stevensweert tot en met maandag 24 juni. Heeft u vragen? Stel deze dan aan Pieter Derix en stuur een e-mail naar [email protected].

Cookieinstellingen