Grootschalige inkoopactie en subsidie voor duurzame maatregelen

Foto: Facebook gemeente Maasgouw

MAASGOUW – De gemeente start een inkoopactie voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, isolatieglas, zonnepanelen of een warmtepomp. Zo wil zij huiseigenaren helpen te besparen op hun energierekening.

Ook kunnen inwoners een subsidie aanvragen voor grote isolatiemaatregelen, zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie, glasisolatie, vlieringisolatie of dakisolatie.

Waarom deze actie?
‘Met deze inkoopactie en isolatiesubsidie willen we onze inwoners helpen om geld te besparen op hun energierekening en tegelijkertijd hun woongenot te verbeteren. Ook vinden wij het belangrijk om zoveel mogelijk huizen klaar te maken voor een toekomst zonder aardgas. Door nu al te kiezen voor isolatie, warmtepompen en zonnepanelen, verlagen huiseigenaren hun gasverbruik. En ze dragen bij aan het verminderen van de impact van klimaatverandering’, aldus wethouder Sjors Blomen.

Voordelen
Deelname aan de inkoopactie levert u de volgende voordelen op:

  • Bij advies of vragen kunt u contact opnemen met het Adviesteam en de Servicedesk van Winst uit je woning. Ook als u vragen heeft over de actie zelf, bel dan met de Servicedesk, via 023-58.36.936;
  • de installateurs en uitvoerders voldoen aan strenge eisen op het gebied van prijs, kwaliteit en service;
  • installateurs en uitvoerders zijn al vergeleken, wat u weer geld en uitzoekwerk bespaart;
  • u krijgt een scherp aanbod met de juiste balans tussen prijs en kwaliteit;
  • en u krijgt hulp bij het aanvragen van de gemeentelijke subsidie op isolatiemaatregelen en de landelijke subsidie voor een warmtepomp.

Informatieavond
Op maandag 15 april om 19.30 uur vindt er een online informatieavond voor woningeigenaren uit Maasgouw plaats. Tijdens deze avond vertelt Winst uit je woning u alles over de inkoopactie, de slimste energiebesparingsmaatregelen en over subsidies en financieringen. Uiteraard is er ook ruimschoots gelegenheid om al uw vragen te stellen. Interesse? Meld u dan vrijblijvend aan voor deze informatieavond, via dit aanmeldingsformulier.

Wilt u meer hierover weten, kijk dan ook op de webpagina’s van de gemeente Maasgouw of Winst uit je Woning.

Cookieinstellingen