Basisschool De Triangel wint E-waste Race

Foto: Facebook gemeente Maasgouw

LINNE – Basisschool De Triangel uit Linne heeft de E-waste Race van RD Maasland gewonnen. Met een indrukwekkend aantal van 7.800 ingezamelde apparaten en 5.847 punten zijn zij de stralende winnaar.

Wethouder Sjors Blomen overhandigde gisteren een cheque van 500 euro aan de trotse schoolkinderen en feliciteerde hen met hun inzet. Hij benadrukte daarbij de belangrijke rol die zij spelen in het behoud van waardevolle grondstoffen uit elektronica.

Ik ben trots op de kinderen. Hoe betrokken en enthousiast ze waren tijdens de wedstrijd. Dat was geweldig om te zien.

Wedstrijd
‘Ik ben trots op deze klas, die bijna 8.000 elektronische apparaten heeft ingezameld. Ze bezochten een Repair Café, maakten een campagne-video, zetten dertien advertenties op Marktplaats en zijn acht keer in de media verschenen. Maar ook de andere scholen hebben heel veel apparaten ingezameld en extra opdrachten uitgevoerd. Hoe betrokken en enthousiast de kinderen waren tijdens de wedstrijd. Dat was geweldig om te zien.’

Zeecontainers
Alle scholen hebben zich vier weken lang vol enthousiasme ingezet, met fantastische resultaten. Met de hulp van buurtbewoners, zamelden de schoolkinderen in totaal maar liefst 29.148 oude elektronische apparaten in. Dat is een enorm aantal: wel meer dan drie zeecontainers vol. En dat is geweldig nieuws.

Spannende strijd
Tot op het laatste moment was het een zeer spannende strijd. Basisschool De Triangel verzamelde uiteindelijk de meeste punten. Maar ook de andere basisscholen uit Maasgouw die deelnamen aan de E-waste Race scoorden goed en hebben fantastisch werk verricht. Met 5.143 ingezamelde oude elektronische apparaten behaalde Basisschool de Koningsspil de vierde plaats. De leerlingen van de Sint Medardusschool uit Wessem zamelden in totaal 2.070 apparaten in en werden daarmee vijfde.

Duurzame toekomst
RD Maasland zorgt ervoor dat alle apparaten die zijn ingezameld hergebruikt of gerecycled worden. En zo draagt de race bij aan een duurzame kringloop van de kostbare grondstoffen die in oude elektronica zitten. ‘Het is het echt heel belangrijk, dat we deze apparatuur apart inzamelen, bruikbare onderdelen eruit halen en deze opnieuw gebruiken’, aldus de wethouder. ‘En dat is goed nieuws voor ons milieu. Laten we samen blijven streven naar een duurzame toekomst, waarin recycling en hergebruik centraal staan.’

Cookieinstellingen