BieëgdjerAGENDA goed ontvangen in het dorp

*
*
Foto: Facebook gemeente Maasgouw

BEEGDEN – Na de officiële overhandiging van de tweede uitgave half maart in de hoeskamer in ’t Leuke is de BieëgdjerAGENDA nu ook bij alle inwoners van Beegden in de brievenbus gevallen.

In de agenda staan de openbaar toegankelijke activiteiten in Beegden. De papieren agenda verschijnt drie keer per jaar.

Idee
Louis Noblesse regelt de publiciteit voor de Werkgroep Heemkunde én neemt de redactie van de BieëgdjerAGENDA voor zijn rekening. ‘Het idee voor de papieren agenda is ontstaan vanuit de vraag van de, vooral wat oudere, mensen uit het dorp. Zij gaven aan het vervelend te vinden, dat ze niet meer weten wat er te doen is’, legt hij uit. ‘Vaak verschijnt ‘t Waekblaad niet én zowel De Klepper als de gemeentegids zijn verdwenen. Bovendien, niet iedereen vindt het prettig om online informatie te zoeken. In het dorp is de papieren agenda dan ook heel goed ontvangen.’

Leefbaarheidsfonds
‘In eerste instantie bleek er bij de gemeente geen potje te zijn voor de BieëgdjerAGENDA. Toen hebben we als Werkgroep Heemkunde besloten om het idee toch uit te werken en de kosten zelf te dragen. Maar afgelopen december zagen de Dorpscontactpersonen de agenda bij gemeenschapshuis ‘t Leuke liggen. Zij vonden het zo’n goed idee en kwamen toen zelf met het aanbod van een bijdrage uit het Leefbaarheidsfonds. Dat was opvallend natuurlijk, want normaal moet je zelf de weg naar het geld zoeken. Het mooie is, dat Audrey en Wendy de agenda naar andere plekken meegenomen hebben en daar te horen krijgen: Dit willen wij ook’, vertelt Louis.

Benieuwd naar het hele verhaal? Dit kunt u lezen op de gemeentelijke webpagina.

Dorpscontactpersonen
Als u ook een goed idee hebt voor de buurt of het dorp, neem dan contact op met de Dorpscontactpersonen. U kunt Wendy bereiken via 06-18 25 06 57 en Audrey via 06-57 41 59 76. Of stuur een e-mail naar: [email protected].

*Foto: Mevrouw Timmermans van de Huiskamer Plus krijgt de tweede BieëgdjerAGENDA van Har Knoops overhandigd. Naast Har Knoops staan Louis Noblesse en Paul Pollaert.

Cookieinstellingen