Wethouder Sjors Blomen steekt handen uit de mouwen voor een groen Kerkplein

26 mei 2023, 17:12 Gemeentenieuws
sjors blomen plant anjers op kerkplein maasbracht
MAASBRACHT – Vandaag werd hard gewerkt op het Kerkplein in Maasbracht, dat tot voor kort volledig verhard was met weinig groen. Hierdoor kon de temperatuur in de zomer behoorlijk oplopen.
De afgelopen weken is een deel van de verharding vervangen door borders. Vandaag plantten buitendienstmedewerkers van de gemeente die borders aan.


Witte anjers
Zij kregen daarbij hulp van wethouder Sjors Blomen, bewoners van het plein en enkele veteranen. Hier werd een 'Wit Anjerperkje' aangelegd, speciaal om de veteranen te eren. Naast dit anjerperkje werden er nog meer bloemen en struiken geplant. Zo krijgt het Kerkplein een mooie, groene aanblik.
Groener
Niet alleen het Kerkplein in Maasbracht wordt groener. Dat gebeurt overigens op steeds meer plekken in Maasgouw. De afgelopen twee jaar is al ruim vijfduizend vierkante meter (5000 m²) verharding in de openbare ruimte vervangen door groen. De gemeente maakt zo Maasgouw klimaatbestendiger en leefbaarder. Want een groene omgeving biedt meer koelte in de zomer. Regenwater kan gemakkelijk wegzakken in de aarde of opgevangen worden voor gebruik. Bovendien komt het de biodiversiteit ten goede. Het zorgt voor een betere lucht- en waterkwaliteit én maakt gelukkiger. Groen is dus van groot belang voor een klimaatbestendige en duurzame omgeving.
Ook u kunt meehelpen om Maasgouw nog groener te maken. Dat kunt u onder meer doen door de tegels in uw tuin, of een deel daarvan, te vervangen door bloemen en planten. Of u kunt bijvoorbeeld regenwater opvangen of een groen dak aanleggen.