Gouverneur Emile Roemer ontvangt profielschets nieuwe burgemeester Maasgouw

Foto: Facebook gemeente Maasgouw

MAASGOUW – Gouverneur Emile Roemer heeft de profielschets voor een nieuwe burgemeester ontvangen.

Hierin staat welke verwachtingen Maasgouw van de nieuwe burgemeester heeft en welke eigenschappen en kwaliteiten daarbij horen. Belangstellenden kunnen nog tot en met 21 december op de nu opengestelde vacature solliciteren bij de gouverneur, via de webpagina van de provincie.

Procedure
Na de sluitingsdatum voert de gouverneur gesprekken met kandidaten, waarna hij overlegt met de vertrouwenscommissie. Deze afvaardiging uit de gemeenteraad spreekt vervolgens in maart met een aantal gegadigden. Pas in de eerste helft van april maakt de raad in besloten kring uiteindelijk een keuze. Meteen daarna maakt zij in een openbare bijeenkomst bekend wie als nieuwe burgemeester van Maasgouw wordt aanbevolen.

Koning
Deze aanbeveling wordt voorgelegd aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De Koning benoemd de nieuwe burgemeester, die voor het zomerreces van 2023 deze functie zal gaan bekleden. De vacature, de profielschets en alle andere informatie is hier te vinden. Provincie Limburg geeft ook informatie over benoemingen van burgemeesters in Limburg.

Cookieinstellingen