Maasbracht veertig groene tuinen rijker

Foto: Facebook gemeente Maasgouw

MAASBRACHT – Meer dan veertig inwoners namen deel aan de proef ‘Vergroen mee’ en verruilden hun stenen voortuin voor een groene.

Wethouder Sjors Blomen hielp hierbij een handje mee. Het eindresultaat mag er zijn, want Maasbracht is nu ruim veertig groene tuinen rijker.

Groen
Tijdens een hete zomer is het in een groene tuin een stuk koeler. Meer groen betekent niet alleen dat het in de tuin aangenamer vertoeven is, maar ook dat er meer vlinders, insecten en vogels komen. Bovendien kan regenwater in de bodem wegzakken en daar langer worden vastgehouden. Zo ontstaat er minder wateroverlast. En in tijden van langdurige droogte is er meer water beschikbaar voor de mensen, dieren, planten en bomen.

Najaar
Voor wie zelf ook aan de slag wil, is het najaar de beste periode om de (voor)tuin groener te maken. Meestal valt er meer regen dan in het voorjaar. Daardoor droogt nieuwe aanplant minder snel uit en kan er minder water gegeven worden. Ook is het in de herfst eenvoudiger om te planten of te verplanten. Planten en bomen raken dan juist in een slaapstand, waardoor de wortels meer tijd krijgen om zich te ontwikkelen.

Cookieinstellingen