‘Mooi om te zien welke ideeën zij bedacht hebben’

Foto: Gemeente Maasgouw

MAASGOUW – Tijdens de vergadering van de kinderraad Maasgouw heeft de beleidsmedewerker Sociaal Domein van de gemeente, Mireille EiIers, het thema armoede met de kinderen besproken.

Eerder bezochten kinderraadsleden al de voedsel- en kledingbank. Daarnaast bedachten ze samen met hun klasgenoten wat ze tegen kinderarmoede zouden kunnen doen. Zij discussieerden tijdens hun raadsvergadering over deze voorstellen.

Ideeën
Besloten werd om op school te vragen of er één keer per jaar een inzameling van kleding en houdbaar voedsel gehouden kan worden voor de kleding- en voedselbank. Bovendien willen zij deelkastjes stimuleren. Het idee hierachter is dat mensen die houdbaar voedsel en verzorgingsartikelen over hebben, dit in zo’n kastje leggen. Mensen die het nodig hebben kunnen de spullen dan ophalen. Binnenkort wordt bekeken hoe dit idee het beste uitgevoerd kan worden.

Agenda
‘In Maasgouw willen we dat alle kinderen mee kunnen doen. Ik ben dan ook blij dat de kinderraad het thema armoede heeft opgepakt. Het is mooi om te zien welke ideeën zij bedacht hebben’, zei wethouder Carla Peters. De zestien kinderraadsleden vertegenwoordigen alle basisscholen in Maasgouw en bepalen zelf de agenda. Kinderburgemeester Lars Boonen zat de raadsvergadering voor. Klik op deze link voor meer informatie over de kinderraad.

Cookieinstellingen