‘Net een normale winkel waar mensen kunnen winkelen’

Foto: Gemeente Maasgouw

MAASGOUW – Geen armoede, dat is één van de Global Goals: de duurzame ontwikkelingsdoelen om van de wereld een betere plek voor iedereen te maken.

Ook de kinderraad van Maasgouw heeft als thema het tegengaan van armoede gekozen, met name onder kinderen. In Maasgouw groeien ongeveer tweehonderd kinderen op in een huishouden met een inkomen tot 120 procent bijstandsniveau.

Ideeën
De kinderraadsleden, die elke basisschool in de gemeente vertegenwoordigen, hebben dit onderwerp in hun klas besproken en samen ideeën bedacht. In de kinderraadsvergadering van woensdag werd een besluit genomen over deze voorstellen. Als voorbereiding hierop, bezochten de kinderraadsleden de Voedselbank in Roermond en de Kledingbank in Maasbracht.

Leerzaam bezoek
Over het bezoek aan de Voedselbank, vertelt Jolijn: ‘Zonder voedsel kun je niet leven. Het is goed dat er een Voedselbank is. Op een tafel liggen spullen waaruit mensen kunnen kiezen. Ik wist niet dat het op deze manier ging. Op school is er één keer per jaar een inzamelingsactie voor de Voedselbank. De volgende keer neem ik zeker spullen mee om te geven.’
Na de Voedselbank bezochten de kinderraadsleden ook de Kledingbank. ‘Het was anders dan ik had gedacht. Het is net een normale winkel waar mensen kunnen winkelen. Het was een leuk en leerzaam bezoek,’ zei AnneMo.

Klik op deze links voor meer informatie over de kinderraad en de Global Goals.

Cookieinstellingen