Ambassadeurscampagne ‘Ruim op als een baas’ moet Maasgouw verlossen van ergernis nummer één

Foto: Pixabay - Lepale (CC0-Public Domain)

MAASGOUW – De gemeente Maasgouw roept al haar inwoners op om mee te helpen met de campagne ‘Ruim op als een baas’. Het doel is om van Maasgouw een hondenpoepvrije gemeente te maken.

Enthousiaste inwoners kunnen gratis campagnematerialen aanvragen en inzetten, waardoor ze hondenbezitters op een ludieke manier aan hun opruimplicht herinneren.

Positief en actief
‘Iedereen wil wonen in een hondenpoepvrije buurt. Nu veruit de meeste mensen door de coronacrisis thuis zijn en ter ontspanning wandelen door de buurt, is de wens voor hondenpoepvrije stoepen misschien wel groter dan ooit. Helaas is die wens lang niet altijd hoor- en zichtbaar. Om hier verandering in te brengen, starten we een positieve en actieve ambassadeurscampagne, waarbij we ons niet alleen richten op hondenbaasjes, maar zeker ook denken aan de niet-hondenbezitters’ stelt wethouder Johan Lalieu.

Nummer één
Hondenpoep is ergernis nummer één binnen de gemeente Maasgouw. Inwoners ervaren al jaren overlast van hondenpoep op straat, op de stoep, op grasvelden en zelfs in speeltuinen. Om dit probleem aan te pakken startte de gemeente de ambassadeurscampagne. Met de motiverende slagzin ‘Ruim op als een baas’ herinnert de gemeente hondenbezitters aan het geldende hondenpoepbeleid en de 25 hondenuitlaatplaatsen in de gemeente. Met die gratis campagnemiddelen kan iedereen die last heeft van hondenpoep extra aandacht aan het onderwerp geven in zijn of haar buurt. In Wessem was de Dorpsraad al eerder met een meldpunt hondenpoep gestart.

Cookieinstellingen