Adopteer een rotonde voor reclamedoeleinden

Foto: Facebook gemeente Maasgouw

MAASGOUW – Bedrijven kunnen bij gemeente Maasgouw een rotonde ‘adopteren’. Ze hoeven hiervoor niks te betalen en mogen reclame-uitingen plaatsen op ‘hun’ rotonde.

In ruil daarvoor zorgen zij ervoor dat de rotondes ingericht en onderhouden worden. Een win-win-situatie dus.

Voorwaarden
Aan het adopteren zijn wel voorwaarden verbonden. Nadat een bedrijf zich heeft aangemeld, moet er een plan worden opgesteld. Dat plan wordt door de gemeente getoetst. Belangrijk hierbij is dat het plan zoveel mogelijk moet passen binnen de uitgangspunten van het gemeentelijk beleid, zoals de groenvisie. De inrichting en het beheer moeten passen in de omgeving. Ook zal het plan op duurzaamheid, klimaatadaptatie (groene inrichting en geen verharding), ecologie en biodiversiteit worden beoordeeld.

Periodes
Er mogen maximaal vier borden – afhankelijk van aantal wegaansluitingen – geplaatst worden van maximaal 50 x 70 cm. Bij meerdere inschrijvingen voor een rotonde maakt de gemeente de keuze voor het plan dat het best voldoet aan de uitgangspunten van de Groenvisie Maasgouw 2030. Rotondes moeten op onderhoudsniveau A (CROW) onderhouden worden. De overeenkomst wordt aangegaan voor een periode van vijf jaar, waarna deze telkens met één jaar verlengd kan worden. De gemeente kan overigens te allen tijde werkzaamheden blijven uitvoeren, als dit om één of andere reden noodzakelijk zijn.

Vragen
U kunt u uw bedrijf aanmelden via dit formulier. Daarmee geeft u uw belangstelling en eventueel uw plannen aan. De gemeente gaat hierna met u in gesprek. Heeft u nog meer vragen? Hiervoor kunt u terecht bij Bart Loenders: [email protected]. Via deze site is de concept-overeenkomst te downloaden. Ook vindt u er een overzicht van de rotondes in gemeente Maasgouw.

Cookieinstellingen