Steun voor ondernemers en bedrijven in coronatijd

Foto: Pixabay - kueckhovener (CC0-Public Domain)

MAASGOUW – De maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen raken veel ondernemers. Sommige bedrijven liggen volledig stil; bij andere bedrijven gaan de zaken op een lager pitje of met aanpassingen door. Ook de duur van de periode brengt veel onzekerheid met zich mee.

‘Wij leven mee met onze ondernemers’, aldus wethouder Carla Peters (VVD). ‘Zij zijn gewend om aan te pakken, om hard te werken en om risico’s te nemen. De gevolgen van een virus wat ons is overkomen, vraagt echter wel heel veel incasseringsvermogen. Van ons allen.’

KvK
‘Ongetwijfeld denken ondernemers veel na over de stappen die nodig zijn om hun zaak door deze periode heen te loodsen. Wij willen hen laten weten dat ze er niet alleen voor staan’ aldus Peters. Veel informatie voor ondernemers is te vinden op de website van de Kamer van Koophandel. Ook hebben zij een speciaal Coronaloket geopend, dat bereikbaar is via telefoonnummer 0800-2117. Ook de accountmanagers ondernemers van de gemeente kunnen samen met u bekijken wat ondanks alle beperkingen de mogelijkheden zijn. Zij ondersteunen graag als het gaat om het toepassen van maatwerk. De accountmanagers ondernemers zijn bereikbaar via 0475-85.25.00. Ook als u vragen heeft kunt u bij hen terecht.

Financiële problemen
Vanuit de Rijksoverheid zijn er verschillende steunpakketten voor ondernemers. Kijk voor meer informatie hierover op deze website. Maakt u zich zorgen over het voortbestaan van uw bedrijf? Heeft u of dreigt u in de financiële problemen te komen door corona? Neemt u dan contact op met de gemeente Maasgouw via telefoonnummer 0475 – 85.25.00 en vraag naar het BBZ team. Zij helpen u met uw specifieke vragen op weg.

Netwerk
Keyport is een netwerkorganisatie die de samenwerking tussen ondernemers, overheid en onderwijs (Triple Helix) stimuleert. Keyport heeft toegang tot mensen en middelen die ideeën, projecten en of bedrijven verder kunnen helpen. Samen de economie in en voor de regio versterken is het doel. Mocht u vrijblijvend advies willen, neem gerust contact op met Renske Cox of Loes Borger. Zij helpen u graag verder. Hun contactgegevens zijn te vinden op de website van Keyport. Ook voor een overzicht van alle projecten kunt u daar terecht.

(Om)scholing
Heeft u als ondernemer vragen over (om)scholing, dan kunt u terecht bij het Servicepunt Leren en Werken Midden Limburg. Zij helpen u graag met al uw vragen over scholing en leerwerktrajecten. Het leerwerkloket faciliteert leerwerkarrangementen in samenwerking met de werkgeversdienstverlening in Midden-Limburg. Ook wanneer u interesse heeft om een erkend leerbedrijf te worden, kunt u met hen contact opnemen. Dit kan via [email protected] of deze site. Binnenkort komt via de websites van Limburg leert en nlleertdoor gratis (online)scholing beschikbaar.

Cookieinstellingen