Maasgouw staat op tegen corona: mooie initiatieven in de gemeente

Foto: Pixabay - MabelAmber (CC0-Public Domain)

MAASGOUW – In de gemeente Maasgouw ontstaan steeds meer mooie initiatieven om mensen die het door de coronacrisis zwaar hebben, extra steun te bieden.

In Linne is bijvoorbeeld de stichting Leef Linne digitaal actief. Via de website www.leeflinne.nl worden vraag en aanbod van inwoners samengebracht. Ook is er een initiatief van de stichting Leef Linne en Linner Nuuts om mensen, zowel digitaal als schriftelijk, te informeren: www.linnernuuts.nl. Via de facebookgroep ‘Linne tegen Corona’ wordt geïnventariseerd hoe inwoners van Linne elkaar kunnen helpen in praktische zin, bijvoorbeeld met boodschappen, maar ook om te inventariseren welke specialismen er in Linne zitten, zoals verzorgende. Buurthulp wordt aangeboden door de WhatsApp-groep Lin-Zuyd (beheerders Hans Janssen [email protected] en Leo Niessen: [email protected]).

Thorn
In de Dokter F. van den Oeverstraat is een buurthulp actief. Er wordt geregeld met ouderen/alleenstaanden contact opgenomen om hulp aan te bieden, iets lekkers te brengen of om te informeren hoe het gaat. Ook worden er kaartjes of tekeningen in de brievenbus gedaan. Bezoekers van het Hemels Eetpunt kunnen altijd contact opnemen met Corry Versteden voor hulp of een praatje te maken. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 0475 56 24 21.

Maasbracht
Een groep vrijwilligers zet zich in voor de bewoners van de aanleunwoningen bij voormalig Dr. Engelsoord. De groep kan ondersteuning bieden bij mogelijke (hulp)vragen. Contactpersoon is Marijke Wilms: [email protected]. Jan Peters van Anytime Fitness geeft aan dat zijn medewerkers bereid zijn in te springen waar nodig. Hij is te bereiken via het mailadres: [email protected]. In Maasbracht-Beek wordt buurthulp aangeboden door de lokale WhatsApp-groep.

Beegden
De vrijwilligers van de Zonnebloem hebben bij hun gasten een zonnebloemkaartje in de brievenbus gedaan, voorzien van hun telefoonnummer, voor noodgevallen. Daarnaast bellen zij regelmatig met de gasten om te vragen hoe het gaat. Contactpersoon is Bea Westerink (secretariaat) via [email protected] of Toos van Montfort (voorzitter): [email protected]. BuurtHulpBeegden heeft regelmatig telefonisch contact met ongeveer vijftig ouderen in het dorp. Contactpersonen zijn Marij Jeurnink ([email protected] of 0475-53 71 65) of Diaken Lou Mom ([email protected] of 0475-59 25 39 / 06-53 89 32 98).

Heel/Panheel
Vrijwilligers van de Zonnebloem houden contact met hun gasten. Dit kan telefonisch of men gaat langs, belt aan en maakt een praatje op gepaste afstand.

Wessem
De vrijwilligers van de Zonnebloem hebben bij iedere gast een kaartje in de brievenbus gedaan om hun veel sterkte en gezondheid toe te wensen. Verder ondersteunen vrijwilligers hun gasten daar waar het kan en mogelijk is.

Coronahelpers
Deel je lokale initiatief via www.coronahelpers.nl. Om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk mensen hiervan op de hoogte zijn en het lokale platform van vraag en aanbod kunnen vinden, worden deze initiatieven daar bij elkaar gebracht. Je hoeft alleen maar een account aan te maken. Verder biedt Noodhulplijn #goedverbonden een luisterend oor aan gezinnen waar spanningen en stress hoog oplopen. Iedereen kan bellen en wordt waar nodig doorverwezen. De noodhulplijn is op werkdagen van 8.00 uur tot 18.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 085-86.40.164.

Contact
Heb je vragen over een initiatief of staat jouw initiatief er niet tussen? Meld je dan bij kernenregisseur Wendy Rietra, [email protected]. Naast deze mooie initiatieven kan er ook nog steeds een beroep gedaan worden op het sociaal wijkteam. Het team is van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur telefonisch te bereiken via telefoonnummer 0475-85.25.00 of via het mailadres [email protected].

Cookieinstellingen