Bloemenzaadregeling IKL van start: prachtig zicht gekoppeld aan bijdrage biodiversiteit

Foto: Pixabay - kie-ker (CC0-Public Domain)

MAASGOUW – Dinsdag is het IKL weer gestart met de bloemenzaadregeling. De gemeente Maasgouw doet hier ook aan mee en ondersteunt daarmee de aanleg van bloemrijke stroken langs akkers en het doorzaaien van overhoekjes, door kruidenmengsels beschikbaar te stellen.

Een bloemrijke oase levert een prachtig gezicht op, maar betekent ook voedsel voor stuifmeel en nectar verzamelende insecten zoals bijen, vlinders en hommels.

Vogels
Deze insecten vormen weer voedsel voor tal van erf-akkervogels. En zelfs in de winter profiteren vogels van de zaden. Doordat de bloemrijke bijen- en vlinderoases ook in de herfst en winter blijven liggen, bieden ze in dit jaargetijde zelfs voedsel en beschutting voor allerlei dieren. Bloemrijke bijen- en vlinderoases zijn dus hartstikke belangrijk voor de biodiversiteit.

Meedoen
Wilt u ook meedoen? Dan kunt u zich nu aanmelden, daarna zaaien en deze zomer bloemrijk genieten. Deelname is voor iedereen vanaf 250 m2, met een eigen bijdrage van €25/1000 m2. Aanmelden kan tot maandag 13 april via de site van IKL Deelnemers krijgen rond Koningsdag bericht over de levering van de zadenmengsels.

Cookieinstellingen