Alzheimercijfer stijgt komende jaren in Maasgouw met 26 procent

Foto: Pixabay-Geralt (CC0-Public Domain)

MAASGOUW – Het aantal inwoners met dementie neemt de komende jaren ook in Maasgouw fors toe, naar verwachting zelfs met 26 procent.

Mede om die reden zijn er in onze gemeente plannen voor de oprichting van een Alzheimer Café.

Startbijeenkomst
Het Alzheimer Café moet een maandelijkse bijeenkomst worden voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, georganiseerd door vrijwilligers en professionals. Daarom is de gemeente een zoektocht gestart naar vrijwilligers die de avonden willen leiden en coördinatoren, gastheren- en vrouwen én vrijwilligers voor de communicatie over deze avonden. Mensen die interesse hiervoor hebben kunnen naar een speciale startbijeenkomst komen, op maandag 17 februari.

Programma
Tijdens de bijeenkomst zal wethouder Wilms het belang van het Alzheimer Café toelichten. Verder wordt natuurlijk veel informatie gegeven over de opzet. De avond is zo georganiseerd dat je de sfeer van een Alzheimer Café zelfs al kunt ervaren. In Roermond worden al jaren Alzheimer Cafés georganiseerd. Kees Spapens, gespreksleider van die avonden, vertelt hier meer over. Ook zijn er vertegenwoordigers van Alzheimer Nederland aanwezig om iets te vertellen over de ziekte.

Aanmelden
De bijeenkomst start om 19.30 uur in De Herberg, aan de Sintelstraat 23 in Maasbracht. Voor meer informatie, of om je meteen aan te melden als vrijwilliger kun je contact opnemen met projectleider Björn Maessen via 06-52.66.95.65 of per e-mail: [email protected]. Kijk ook op deze site.

Cookieinstellingen