Veel waardering voor de vrijwilligers van Doctor Engelsoord

Foto: Facebook gemeente Maasgouw

MAASBRACHT – Een enthousiaste groep vrijwilligers zet zich al een aantal jaren in voor de bewoners van de 61 aanleunwoningen bij het voormalige verzorgingshuis Doctor Engelsoord.

Wethouder Math Wilms bezocht hen om zijn waardering voor hun inzet uit te spreken.

Faciliteiten
Na het vertrek in 2017 van zorgorganisatie De Zorggroep uit het voormalige verzorgingstehuis, konden de bewoners van de aanleunwoningen geen gebruik meer maken van de aanwezige faciliteiten. Er brak een onzekere tijd aan; er was niet bekend wat er met het oude verzorgingshuis zou gebeuren. Een groep van zo’n twintig enthousiaste vrijwilligers bracht daar verandering in. Zij gingen aan de slag en zorgden er samen voor dat de faciliteiten én activiteiten voor de bewoners in deze tijd behouden zijn gebleven.

Activiteiten
Zo kwam er een gezellige huiskamer, een koffieautomaat en een winkeltje. Ook organiseren zij wekelijks activiteiten zoals kienen, breien, dansavonden, kaarten maken en er is een kookclub gevormd. Afgelopen jaar is woon-zorgvoorziening De Bolder in het pand getrokken, net als het Huis van Welzijn en Helwegen & Peters fysiotherapie. Daarmee heeft een deel van het pand weer een nieuwe invulling gekregen. Samen met het Huis van Welzijn gaat een groot deel van de vrijwilligers door in een samenwerking, om de mooie activiteiten voor de bewoners van de aanleunwoningen te kunnen blijven voortzetten. De vrijwilligers waren aangenaam verrast door de blijk van waardering.

Cookieinstellingen